TIVOLI PÅ LÖPANDE BAND

Så här såg det ut i släpvagnen när tivolisakerna lastades och bilen var från golv till tak lastad med backar. Det blir en hel del grejer när det ska finnas 51 stationer på vårt tivoli.

Sommarens första tivoliresa gick till Vindeln, som hade sin vårmarknad. Det börjar bli rutin att bygga upp i parken där, det är tredje året på raken nu.

Nytt för i år var fäbovallen som barnen kunde leka med och två träpussel som var kluriga.

Därefter blev det en paus med spelmansstämma i Lajksjö och en massa tunnbrödsbak innan vi drog i väg till Aspås.

Där var vädrets makter inte lika tillmötesgående, vi anlände till ett grått Aspås, men lyckades bygga upp det mesta innan regnet kom.

Några aktiviteter kunde vi förlägga inomhus.

Trots ett strilande regn utforskade barnen våra olika aktiviteter.

Inomhus kunde man köpa fika, sockervadd och popcorn, samt få ansiktet målat.

Dagen avslutades med fart och fläkt i dans med kaninerna Honey och Bunny.

Och lagom till ihoppackning kom solen fram och värmde våra frusna kroppar!

Efter en fridfull midsommarhelg var det dags att packa ihop alla grejer som legat på tork sedan Aspås, för nu stundade resa till Sveg.

Det var med stor förväntan vi intog Sveg, eftersom väderleksrapporten utlovat mycket fint väder och vi har blivit väl mottagna tidigare gånger då vi gästat Sveg. Dessutom planerade vi att besöka Café Cineast, som vi hört mycket positivt om och vi blev inte besvikna!

Sen sist vi var på besök har den stora björnen restaurerats, så nu behövde den inga stöttor!

Strålande väder var det under hela familjedagen på hembygdsområdet, som hade allt vad ett hembygdsområde ska ha, många vackra gamla hus, träd, buskar, tunnbröd, fika, korv, flötgröt, underhållning och många besökare som roade sej med vårt tivoli.

Innan vi satte igång med nermonteringen av tivolit vid dagens slut, passade vi på att ta en selfie…

….och innan vi stängde igen släpet fick vi en bild av ordförande Peter Hurtig, en mycket trevlig man, poserandes med gitarren som är prydd med Janne Scaffers autograf, en riktig dyrgrip enligt Roland!

Vi tackar alla arrangörer på de olika orterna, för fint mottagande och till alla besökare, ett extra tack, utan er, inget tivoli!

Nu ska vi pyssla med andra saker under sommaren, innan vi åker till Malå i augusti, samt firar Pettsson och Findus, som fyller 40 år.

Ha en finfin sommar alla!