Kulturstipendium

                                                 

 

HÄSTSKOTEATERN TILLDELAS DOROTEAS KULTURSTIPENDIUM 2004

 

 Motivering:

För ett äkta engagemang i en kulturgärning som kännetecknas av såväl bredd och djup som historia”

Dorotea Kommun Kultur och Utbildningsnämnden

 

TEATERENTUSIASTER FÅR STIPENDIUM    Dorotea VF

Det var en enig kultur och utbildningsnämnd i dorotea som beslöt att ge årets kulturstipendium till Roland Blomqvist och Bitten Sjöström – Hästskoteatern.

Roland Blomqvist, Avaträsk och Bitten sjöström, Ormsjö får årets kulturstipendium i Dorotea. Utdelningen av stipendiet sker vid spelmansstämman på Återvändardagarna i sommar. Roland Blomqvist och Bitten sjöström är verkliga eldsjälar och kulturbärare med bred verksamhet. De startade med barnteater och har numera även föreställningar för vuxna. De åker runt och ger föreställningar i Västerbotten, Jämtland och Västernorrland.

I sommar har de minst åtta engagemang hos bygdegårdar och intresseföreningar med föreställningen ”Nybyggarna Erik och Ester i lappskatteland”- En musikalisk och historisk skildring sedd genom vår tids ögon. Andra populära uppsättningar är ”Teddy och Teddy-Linas 100-års kalas”, ”Skomakaren och hans märkliga kunder” och ”Mellan hav och fjäll”- En resa med järnväg från fjällen i Lappland tii Skåne. Dessutom bjuder de på dans och underhållningsprogram.

KERSTIN SÖDERSTRÖM  Västerbottens Folkblad

 

 

Lämna ett svar